Ostatnio trafiem na poczenie koszulek filmowych, jakie s modne tej jesieni, i wymagam przyzna, e problem mnie zaciekawi. Z samej czci to typowe wzory, ktre z lat przewijaj si w popkulturze, jak nadruki z „Gwiezdnych Wojen” czy herb Hogwartu dla fanw Harry’ego Pottera. Z kolejnej – nie brakuje te duo humorystycznych propozycji, takich jak „Bathman” czy zabawny napis „Brudny Harry to mj stary”.
Najbardziej wpady mi w oko koszulki z cytatami i memami, na przypadek „one does not simply” z „Wadcy Piercieni”. To taki wzr, ktry od razu przyciga opiek i wywouje umiech. Z zmiany grafiki inspirowane Tarantino czy „American Psycho” s duo mroczny, wyrazisty charakter – odpowiednie dla kogo, kto lubi podkrela styl mocnymi akcentami.
Koszulki filmowe z nadrukiem tworz swj urok, tylko mam wraenie, e cz tematw jest obecnie kilku oklepana. Kluczem umieszcza si sposb, w ktry je trzymamy. Fajnie czekaj w powizaniu z jeansow kurtk, bluz czy rozpit koszul, bo dawno nie s tak nachalne, i potem robi wraenie. Dla mnie wietnie konsultuj si te szczeglnie przyjazne, ktre prowadz charakter, jednak nie dominuj caej stylizacji.
Ciekaw jestem, jak Wy to znajdujecie – macie takie koszulki na co dzie czy bierzecie je raczej jako dodatek dla fanw konkretnych filmw?