Ostatnio dotarem na zdjcie koszulek filmowych, ktre s modne tej jesieni, i potrzebuj przyzna, e problem mnie zaciekawi. Z pewnej strony to specyficzne wzory, ktre z lat przewijaj si w popkulturze, jak nadruki z „Gwiezdnych Wojen” czy herb Hogwartu dla fanw Harry’ego Pottera. Z nowej – nie brakuje jeszcze duo humorystycznych propozycji, takich jak „Bathman” czy zabawny napis „Brudny Harry to mj stary”.

Najbardziej wpady mi w oko koszulki z cytatami i memami, na model „one does not simply” z „Wadcy Piercieni”. To taki rodzaj, ktry z razu przyciga uwag i zajmuje umiech. Z serii grafiki inspirowane Tarantino czy „American Psycho” maj bardziej niebezpieczny, wyrazisty charakter – waciwe dla czowieka, kto lubi podkrela styl mocnymi akcentami.

Koszulki filmowe z nadrukiem s swj urok, tylko pamitam wraenie, e cz elementw istnieje obecnie kilka oklepana. Kluczem przygotowuje si sposb, w ktry je przechowujemy. Fajnie robi w zestawieniu z jeansow kurtk, bluz czy rozpit koszul, bo wic nie s tak nachalne, i nadal sprawiaj wraenie. Dla mnie doskonale kontroluj si te bardziej przyjazne, ktre podkrelaj charakter, przecie nie dominuj caej stylizacji.

Ciekaw jestem, jak Wy to uwaacie – macie takie koszulki na co dzie lub mwicie je raczej jako dodatek dla mionikw konkretnych filmw?